Zajednica građana Bosne i Hercegovine „Bosna u srcu“ pruža pomoć roditeljskoj kući “Srce za djecu oboljelu od raka” u Sarajevu. Do sada su poduzeli niz aktivnosti u cilju pomoći radu ove kuće, kao što je “Trčimo za djecu s rakom u obiteljskom domu “Srce za djecu s rakom” u Sarajevu.

Zajednica građana Bosne i Hercegovine “Bosna u srcu – Bosnia nel cuore“ postoji od 1992. godine. Glavna aktivnost udruženja, do 1996. godine, bila je pružanje praktične pomoći izbjeglicama koje su stigle u Italiju i slanje humanitarne pomoći Bosni i Hercegovini.

Značajno je da je ova zajednica uvijek ostala multietnička i multireligijska. Pokušali su pomoći svakome, pokušavajući zadovoljiti potrebe i odraslih i djece.

Od 2004. godine Zajednica građana Bosne i Hercegovine daje veliku podršku roditeljima djece sa prostora bivše Jugoslavije hospitalizirane zbog ozbiljnih bolesti u bolnicama A. Gemelli, Bambino Gesù i Policlinico Umberto I u Rimu za posredovanje između osoblja liječnika i porodica. Zajednica obezbjeđuje prijevode svih bolničkih dokumenata koje izdaju bolnice koje primaju djecu u Italiju i pedijatriju Sarajevske bolnice.

Informacije o pozivu i aktivnostima Zajednice građana Bosne i Hercegovine “Bosna u srcu – Bosnia nel cuore“ na linku:

https://www.retedeldono.it/en/progetti/bosna-u-srcu/bambini-malati-di-cancro-in-bosnia