Vodeći američki naučni časopis za biološke znanosti BioSpace svrstao je Sanu Alajmović na listu 10 vodećih mladih inovatora do 40 godina. Uvrštavanje na ovu listu veliko je priznanje mladim liderima koji daju važan pečat naučnim istraživanjima u oblasti biofarmacije i bioloških znanosti u svijetu.

Sana Alajmović je jedina na listi koja nije Amerikanka. Sana je Šveđanka, bosanskohercegovačkog porijekla, direktorica je švedske kompanije Sigrid Therapeutics.

Povodom ovog priznanja, oglasila se Sana kazavši da je veoma ponosna i zahvalna na međunarodnom interesu koji kompanija Sigrid dobija. Zahvalila se svom timu u kompaniji na pozitivnoj energiji koja je svakodnevno pokreće da ide naprijed, dodavši da kompaniju Sigrid čeka uzbudljiv period jer su sve bliže tržištu sa svojim prvim proizvodom za sniženje nivoa šećera u krvi kod osoba koje imaju rizik da razviju dijabetes tipa 2.

O kompaniji Sigrid Therapeutics možete čitati na: https://www.sigridthx.com/, a listu 10 mladih inovatora BioSpacea možete vidjeti na: https://www.biospace.com/article/10-life-science-innovators-under-40-to-watch/ .