Заједница грађана Босне и Херцеговине „Босна у срцу“ пружа помоћ родитељској кући “Срце за дјецу обољелу од рака” у Сарајеву. До сада су подузели низ активности у циљу помоћи раду ове куће, као што је “Трчимо за дјецу с раком у обитељском дому “Срце за дјецу с раком” у Сарајеву.

Заједница грађана Босне и Херцеговине “Босна у срцу – Босниа нел куоре“ постоји од 1992. године. Главна активност удружења, до 1996. године, била је пружање практичне помоћи избјеглицама које су стигле у Италију и слање хуманитарне помоћи Босни и Херцеговини.

Значајно је да је ова заједница увијек остала мултиетничка и мултирелигијска. Покушали су помоћи свакоме, покушавајући задовољити потребе и одраслих и дјеце.

Од 2004. године Заједница грађана Босне и Херцеговине даје велику подршку родитељима дјеце са простора бивше Југославије хоспитализиране због озбиљних болести у болницама А. Гемели, Бамбино Гесù и Поликлиницо Умберто I у Риму за посредовање између особља лијечника и породица. Заједница обезбјеђује преводе свих болничких докумената које издају болнице које примају дјецу у Италију и педијатрију Сарајевске болнице.

Информације о позиву и активностима Заједнице грађана Босне и Херцеговине “Босна у срцу – Босниа нел куоре“ на линку:

https://www.retedeldono.it/en/progetti/bosna-u-srcu/bambini-malati-di-cancro-in-bosnia