BH UK Network je na nedavno održanom sastanku Izvršnog odbora BH UK Networka dostavio 40 udžbenika “Kulturna i društvena historija naroda Bosne i Hercegovine” za djecu koja pohađaju nastavu od 5. do 9. razreda u bh. dopunskim školama u Derbiju, Birminghamu, Koventriju, Londonu i Hertfordu.

Učitelji, volonteri i učenici bosanskohercegovačkih dopunskih škola se raduju prijemu novih udžbenika s obzirom na to da će uveliko doprinijeti unapređenju nastave u bh. dopunskim školama širom Ujedinjenog Kraljevstva.

Udžbenici su obezbijeđeni posredstvom Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine za potrebe dopunskih škola u Velikoj Britaniji, a BH UK Network se posebno zahvalio pomoćniku ministrice Kemi Saraču i šefici Odsjeka za statusna pitanja i informiranje iseljeništva Ani Judi Galić za pomoć pri obezbjeđivanju udžbenika.

Također, BH UK Network je posredstvom Amabasade BiH u Londonu naručio veći broj udžbenika koji bi u potpunosti zadovoljio potrebe svih bh. dopunskih škola u Velikoj Britaniji.

IZVOR: BH UK NETWORK