BH UK Network је на недавно одржаном састанку Извршног одбора BH UK Networka доставио 40 уџбеника “Културна и друштвена историја народа Босне и Херцеговине” за дјецу која похађају наставу од 5. до 9. разреда у бх. допунским школама у Дербију, Бирмингeму, Ковентрију, Лондону и Хертфорду.

Учитељи, волонтери и ученици босанскохерцеговачких допунских школа се радују пријему нових уџбеника с обзиром на то да ће увелико допринијети унапређењу наставе у бх. допунским школама широм Уједињеног Краљевства.

Уџбеници су обезбијеђени посредством Министарства за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине за потребе допунских школа у Великој Британији, а BH UK Network се посебно захвалио помоћнику министрице Кеми Сарачу и шефици Одсјека за статусна питања и информисање исељеништва Ани Јуди Галић за помоћ при обезбјеђивању уџбеника.

Такође, BH UK Network је посредством Амабасаде БиХ у Лондону наручио већи број уџбеника који би у потпуности задовољио потребе свих бх. допунских школа у Великој Британији.

ИЗВОР: BH UK NETWORK