U organizaciji Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i nauka (BHAAAS), od 21. do 24. juna 2018. godine, u hotelu Termag na Jahorini, biti će održan najveći naučni skup na Balkanu – 10. “Dani BHAAAS”.

Tako će jedna od najvećih i najznačajnijih organizacija akademske dijaspore Bosne i Hercegovine, koja ove godine slavi deset godina postojanja, na “Danima BHAAAS-a” ugostiti više od tristo predavača, istaknutih doktora nauka, liječnika, uglednih naučnika, akademskih radnika i umjetnika, koji će sudjelovati na dvadeset sedam stručnih simpozija iz medicine, tehničkih, prirodnih, društvenih i humanističkih nauka.

BHAAAS je neprofitna i nepolitička organizacija koja okuplja visoko etablirane stručnjake s najuglednijih američkih obrazovnih institucija i kompanija, a koja broji oko 230 redovnih, dopisnih ili počasnih članova. Ovo je međunarodno afirmirana organizacija, čija je misija širenje i razvoj nauke i umjetnosti, slobodno dijeljenje ideja među bh. dijasporom, te povezivanje i saradnja sa bh. naučnicima i umjetnicima u svrhu izgradnje mostova sa domovinom.

“Veoma smo ponosni na činjenicu da naša Akademija već deset godina uspješno organizira naučni skup koji, sudeći po programu i učesnicima, spada u najznačajnije stručne događaje u našoj zemlji i regiji. Tako će biti i ove godine. Želim naglasiti da smo uputili poseban poziv studentima i mladim istraživačima da prisustvuju Danima BHAAAS, jer za njih ova konferencija predstavlja jedinstvenu priliku da saznaju sve o najnovijim trendovima u nauci i tehnologiji, te da upoznaju neke od lidera svjetske akademske zajednice. Treba napomenuti da će naučni program 10. Dana BHAAAS pratiti bogat kulturni sadržaj, koji uključuje izložbu Safeta Zeca, koncert sarajevske filharmonije i izložbu Sjećanje na kamen ”, kazala je predsjednica BHAAAS dr. Nirvana Pištoljević.

Više o Danima BHAAAS-a možete pogledati ovdje.