Akcija “United in Blue, For a Smile” – Paketići 2021 je počela!

Novogodišnjim praznicima koji su svakim danom sve bliže najviše se raduju mališani – i to zbog paketića.

15 DOLARA ZA SREĆU

Ovo je bio povod da Manijaci USA/CAN, udruženje koje okuplja navijače FK Željezničara u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi, pokrene akciju prikupljanja sredstava za kupovinu i podjelu paketića djeci u Sarajevu.

Prethodne akcije ovim povodom bile su vrlo uspješne, ali prošlogodišnja se nije uspjela realizirati s obzirom na pandemiju koronavirusa i restrikcija koje su sa njom došle. Stoga, ove godine je cilj imati najbolji ishod do sada.

Naime, i ovogodišnju, kao i prijašnje akcije, Manijaci USA/CAN sprovode u saradnji sa Udruženjem 1921, a zajednički cilj je podijeliti preko 300 paketića u Centar “Vladimir Nazor” u Hrasnom, za djecu sa posebnim potrebama. Jedan paketić će koštati 15 američkih dolara (25 KM) i u njemu će se pronaći artikli iz Shopa FK Željezničar, slatkiši, igračka i iznenađenje od ekipe iz Udruženja.

Akcija je počela i završava 21. decembra, a cilj je prikupiti preko 4.500 američkih dolara (7.600 KM).

Uplate možete izvršiti putem PayPala na račun “ManijaciUSAC”, a u memo napišite “Za paketiće 2021”. Također, ukoliko ne želite da se vaše ime objavi naznačite to.

PLAVA RAJA – PRAVA RAJA

– Završi godinu sa toplim plavim srcem i obraduj barem jedno dijete – jer to smo mi, Plava Raja koja je uvijek bila i ostala PRAVA RAJA, poručuju iz udruženja Manijaci USA/CAN i pozivaju na učešće u akciji.

Udruženje Manijaci USA/Canada nastalo je prije nešto više od četiri godine. Početna zamisao je bila napraviti mjesto za navijače FK Željezničara u Sjevernoj Americi, gdje se grupno može diskutovati, tugovati i radovati voljenom klubu. Međutim, kako je udruženje raslo, tako su i ambicije udruženja počele rasti. Ubrzo su se organizovale i uspješno odradile razne humanitarne akcije.

Preuzeto: Moja BiH