U organizaciji udruženja BH UK Network 30. 06. 2018. godine u Londonu je održana proslava Jubilarni 20. susreti BH dopunskih škola u Velikoj Britaniji.

U ime Sektora za iseljeništvo Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine manifestaciji su prisustvovale Isma Stanić, šefica Odsjeka za privrednu, obrazovnu, naučnu i kulturnu saradnju i Ana Judi Galić, šefica Odsjeka za statusna pitanja i informisanje iseljeništva.

Na početku programa, Emma Imamović je na violini odsvirala himnu Bosne i Hercegovine.

Jubilej je otvorio Sabit Jakupović, predsjednik BH UK Network i kratko rezimirao rad udruženja u zadnjih dvadeset godina.

Skup su pozdravile Biljana Lučić, prvi sekretar u Ambasadi BiH u Londonu i Isma Stanić, šefica Odsjeka za privrednu, obrazovnu, naučnu i kulturnu saradnju sa iseljeništvom, koja je u svom obraćanju naglasila značaj rada sa djecom u očuvanju maternjeg jezika i kulture u iseljeništvu, čestitala 20 godina uspješnog rada i zaželjela dalji uspjeh u radu, kao i da Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH podržava njihov rad i stoji na raspolaganju za pomoć.

Uslijedio je kulturno-umjetnički program u kojem su učestvovali učenici pet dopunskih škola u Velikoj Britaniji: Hertfordshire, Birmingham, Coventry, Derby i Victoria London, te KUD „Bosanski biseri“ Derby i KUD „Mladost Bosne“ iz Birminghama.

Nakon kulturno-umjetničkog dijela programa, organizirano je ocjenjivanje likovnih radova učenika dopunskih škola. Nakon što je komisija izabrala najbolje radove, pobjednicima su uručene prigodne nagrade za prvo, drugo i treće mjesto o temi motivi iz Bosne i Hercegovine i slobodnim temama.

U sportskom dijelu događaja, održane su sportske igre za učenike dopunskih škola, nakon čega su predstavnice Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH pobjednicima uručile nagrade za osvojena prva, druga i treća mjesta.