Fudbalski savez Bosne i Hercegovine protekle sedmice zvanično je podržao ovogodišnje aktivnosti US Soccer Educationa iz Denvera, povodom  održavanje kampova u Chicagu i Australiji, te će  na oba ova kampa poslati po dva trenera iz mladih selekcija reprenzentacije BiH. Nakon što je  rukovdstvo saveza izanaliziralo plan aktivnosti i način rada na kampovima, generalni sekretar Jasmin Baković i  sportski direktor  NS/FS BiH Elmir Pilav su obavijestili organizatore “USSE” da je struka saglasna sa programom rada na kampovima, te će stručnjaci iz krovne kuće bh. fudbala biti prisutni u Chicagu i Australiji. Naravno to je prilika reprenzentativnim trenerima da  se na licu mjesta uvjere da li među dječacima bh. korijena u Americi i Australiji ima potencijalnih Zmajeva.

Inače, Sportska agencija  US Soccer Education, je prije tri godine u Denveru u saradnji sa NS/FS BiH organizovao  izvanredan kamp “Otvorena vrata” na kojem je prisustvovalo preko 140 mladih bosanskohercegovačkih fudbalera sa prostora Amerike i Kanade. Nakon tog kampa,  12 mladih bh. igrača iz Amerike i Kanade, dobilo je šansu da 2016. u trening centru reprenzenetacije Bosne i Hercegovine u Zenici boravi na  dodatnoj četverodnevnoj provjeri.

Ove godine US Soccer Education u Chicagu od 21.do 24. juna 2018. organizuje Treći po redu BALKAN SOCCER CAMP dok je održavanje istog takvog kampa u Australiji predviđeno za početak oktobra 2018.

Sa igračima u Chicagu radit će stručni tim US Soccer Education: Murat Alibašić, Erick French, Slobodan Čobo Janjuš, Nedim Runda, Nenad Vidaković, Nedžad Necko Dervišević, Semjon Milošević, Nenad Starovlah.  Potom, svoje prisustvo na kampu najavali su i sportski radnici iz Chicaga Omer Hadžić, Bobo Gračanin, Enko Husanović, Edin Sejdinović te treneri i sportski radnici iz St. Louis-a, Iowa i drugih dijelova Amerike i Kanade.

Dodatne informacije o aktivnostima USSE  mogu se dobiti na web stranici US Soccer Education http://ussoccereducation.com/

IZVOR: BHDINFODESK