Bosanskohercegovačke asocijacije u Birmingham-u, Hertfortshire-u i Coventry-ju su organizovale tradicionalnu podjelu novogodišnjih paketića djeci.

U Bosanskoj kući u Birmingham-u je podjeljeno 45 paketića koje je djeci uručio Djeda Mraz uz riječi pjesmice „Veju, veju pahulje, mraz po staklu šara“. Prostorije Bosanske kuće su bile ispunjene novogodišnjom pjesmom, smijehom i dječijom radošću. Djeca su imala priliku uživati u disko muzici, zajedničkoj igri i druženju.

I Bosanskohercegovačka asocijacija Hertfordshire pripremila je novogodišnje paketiće za učenike njihove dopunske škole. Paketići su djeci podijeljeni u centru u Borehamwoodu, a zanimljivo je da su ove godine pakete primili i odrasli od donacije “Small acts of kindness”, te su i učiteljima uručeni pokloni kao mali znak pažnje za njihov doprinos bh. dopunskoj školi. Nakon podjele paketića prisutni su se nastavili družiti u prazničnom okruženju.

Također, povodom novogodišnjih praznika u Coventry-ju u prostorijama St Peters centra Djed Mraz je podjelio blizu 50 paketića najmlađima. Članovi odbora asocijacije te vrijedni roditelji volonteri su se potrudili da podjela paketića i druženje prođu u svečanom okruženju uz zabavu i muziku.

 

Izvor: BHUK Network