Delegacija Bosanskog akademskog društva u Austriji (BADA), sastala se s Wolfgangom Petritschem, bivšim visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini. Tom priliklom razgovarali su o daljem razvoju bosanske manjine u Austriji i Evropskoj uniji.

Ovaj projekat koji su nazvali “Projekat mira”, kao i dodatni projekti koje razvijaju, utiču na pozitivan razvoj cijele zajednice u EU.

Wolfgang Petritsch je pohvalio izuzetan uspjeh Bosanki i Bosanaca u Austriji ističući da projekti koji pozivaju na saradnju, kao što je zahtjev BADA-e da se 29. august proglasi Danom međudržavnih dobrosusjedskih odnosa, daju nadu za ljepšu budućnost u regionu.

Predsjednik Bosanskog akademskog društva u Austriji Sirađ Duhan pozvao je Wolfganga Petricha na manifestaciju koja će se održati 4. oktobra 2024. Godine na kojoj će mu biti uručena plaketa počasnog člana BADA-e koju je on sa zadovoljstvom prihvatio.

BADA će se na taj način zahvaliti Wolfgangu Petritschu za veliku podršku koju pruža bosanskoj zajednici u Austriji.

 

Više o ovoj temi možete pronaći na linku ispod:

https://mojabih.oslobodjenje.ba/mb/vijesti/novi-pocasni-clan-bada-e-je-wolfgang-petritsch-bivsi-visoki-predstavnik-u-bih-925224