Делегација Босанског академског друштва у Аустрији (БАДА), састала се с Волфгангом Петритсцхем, бившим високим представником у Босни и Херцеговини. Том приликлом разговарали су о даљем развоју босанске мањине у Аустрији и Европској унији.

Овај пројекат који су назвали “Пројекат мира”, као и додатни пројекти које развијају, утичу на позитиван развој цијеле заједнице у ЕУ.

Волфганг Петритсцх је похвалио изузетан успјех Босанки и Босанаца у Аустрији истичући да пројекти који позивају на сарадњу, као што је захтјев БАДА-е да се 29. аугуст прогласи Даном међудржавних добросусједских односа, дају наду за љепшу будућност у региону.

Предсједник Босанског академског друштва у Аустрији Сирађ Духан позвао је Волфганга Петрицха на манифестацију која ће се одржати 4. октобра 2024. Године на којој ће му бити уручена плакета почасног члана БАДА-е коју је он са задовољством прихватио.

БАДА ће се на тај начин захвалити Волфгангу Петритсцху за велику подршку коју пружа босанској заједници у Аустрији.

 

Више о овој теми можете пронаћи на линку испод:

https://mojabih.oslobodjenje.ba/mb/vijesti/novi-pocasni-clan-bada-e-je-wolfgang-petritsch-bivsi-visoki-predstavnik-u-bih-925224