U organizaciji udruga bošnjačke nacionalne manjine u Domu Hrvatske vojske u Lori obilježen je Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom istaknuta je potreba za razvijanjem zajedništva među narodima u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Sabora bošnjačkih udruga u Hrvatskoj, Kadro Kulašin, rekao je da Bošnjaci u Hrvatskoj pridonose razvoju sredina u kojima žive.

Ishak Hodžić, izaslanik predsjednika Savjeta za nacionalne manjine Tibora Varge, čestitajući Dan državnosti Bosne i Hercegovine istakao je angažman Kadre Kulašina među bošnjačkom manjinom u Splitu ali i Hrvatskoj zbog čega je i izabran za predsjednika Sabora Bošnjačkih udruga u Hrvatskoj.

Damir Gabrić, izaslanik splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana, istaknuo je važnost razvijanja prijateljstva među narodima, a izaslanica splitskog gradonačelnika Ivice Puljka Nađa Mladinić kazala je da je potrebno graditi društvo ravnopravnih građana bez obzira na naciju i vjeru.

Na svečanosti su intonirane himne Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine te je minutom šutnje odana počast svim poginulima u odbrani Hrvatske i Bosne i Hercegovine.