Prije nekoliko dana i-dijaspora, mreža Pangea iz Njemačke i Općina Kladanj organizirali su 13. “Kladanj Meetup” kao i četvrti “USA i Kanada” meetup koji je ponovno okupio zavidan broj predstavnika kladanjske dijaspore. te o budućim planiranim aktivnostima. Osim predstavljenih sedam uspješnih reliziranih lokalnih projekata, govorilo se i o budućim planiranim aktivnostima.

Prije nekoliko dana i-dijaspora, mreža Pangea iz Njemačke i Općina Kladanj organizirali su 13. “Kladanj Meetup” koji je ponovno okupio zavidan broj predstavnika kladanjske dijaspore.

Uz prezentaciju sedam uspješno provedenih lokalnih projekata, bilo je riječi i o budućim planiranim aktivnostima. Sudionici projekta iznijeli su svoja pozitivna iskustva i dojmove, a posebno nam je drago što su se odazvali i s novim snagama pridružili cijeloj inicijativi.

Okupljeni su mogli čuti više o završnoj fazi crowdfunding kampanje, odnosno donacijama koje su osigurale postavljanje video nadzora u dječjem vrtiću „Edina Čamdžić“.

Bilo je riječi i o uspjesima Biciklističkog kluba „Kladanj“ na državnim natjecanjima i sceni. Predstavljen je i projekt adaptacije prostora Udruženja „Žena – žena“ Kladanj, a uz to je najavljena i naša buduća suradnja kroz koju ćemo kroz različite edukativne radionice podržati osnaživanje žena i njihove uloge u društvu.

O njima će se detaljnije razgovarati na susretu u decembru.

Predstavljene su i uspješne domaće priče poput one Kladanjke Timke Salihović, članice Udruženja „Žena – žena“ i poduzetnice čija je investicijska ideja Dunja prihvaćena i uključena u projekat „Osnaživanje žena u ruralnim područjima u BiH“ koji se ostvaruje pod pokroviteljstvom Green Councila.

Ovom prilikom želimo se zahvaliti svim Kladanjcima diljem svijeta koji su na neki način pomogli u realizaciji inicijativa i projekata, doprinijeli sinergiji poduzetnih sudionika Kladnja i Kladanjskih meetup-a, te pokrenuli razgovore koji mogu motivirati druge da pokrenu slične projekte.

USA i Kanada Meetup

Također, u subotu, 6. novembra, održan je četvrti po redu “USA i Kanada” meetup.

Na meetup-u je, između ostalog, predstavljen i projekt “Moja priča” koji će Kladanjcima omogućiti da kroz pisanu riječ podijele svoje zanimljive priče.

Stoga su na subotnjem meetup-u predstavljeni projekti koji su ove godine pokrenuti i uspješno realizirani koristeći naše mreže i-dijaspora.

Veselimo se novim projektima za koje vjerujemo da će kao i do sada donijeti pozitivne rezultate.

Preuzeto: i-dijaspora