U petak, 9. decembra 2022. godine, Bosanskohercegovačka Udruga Derby je održala redovnu godišnju Skupštinu na kojoj je predstavljen rad Udruženja u proteklih 12 mjeseci.

Služeći se PowerPoint prezentacijom, Nedžad Salkić, Executive Operations Manager, govorio je o projektima, finansijama i statističkim podacima vezanim za rad Bosanskog Centra u protekloj godini. Aleksandra Kovačić, Outreach Support Officer, je govorila o dešavanjima, edukacijama i radionicama koje smo organizovali u sklopu naših projekata.

Od prijašnjih 12 članova odbora, 7 je odlučilo nastaviti sa radom i narednih 12 mjeseci, dok smo primili i 4 nominacije za nove članove. Dakle, sada ukupno imamo 11 članova odbora. Nermina Webster, predsjednica odbora, je, uz saglasnost prisutnih, odlučila ostati na toj poziji do prve polovine sljedeće godine, te joj se ovom prilikom zahvaljujemo što će nastaviti podržavati naš rad.

Naposlijetku smo govorili i o posebnom priznanju koje je Ferid Kevrić primio od strane University of Derby za svoj rad i doprinos gradu, te smo mu ovom prilikom jos jednom uputili čestitke na novom zvanju – Počasni Magistar Univerziteta.

Skup su uveličali i naši dragi gosti iz Birminghama. Anes Cerić, menadžer BH UK Networka, se obratio prisutnima sa čestitkama za još jednu godinu uspješnog rada, te čestitkama Feridu za njegov dugogodišnji rad. U ime BH UK Networka, Anes i Mirza su Feridu uručili prekrasnu sliku umjetnice Emire Ramić.
Nakon završene Godišnje Skupštine, prisutni su imali priliku da se druže uz večeru i piće, kao i utakmicu četvrtfinala Svjetskog prvenstva u fudbalu.
Na kraju, želimo se zahvaliti svima vama koji ste bili u prilici uveličati ovaj skup kao i svima onima koji na bilo koji način podržavaju rad našeg udruženja.
Bosanskohercegovačko Udruženje Derby

Bosanskohercegovačko Udruženje Derby

Bosnia & Herzegovina UK Network

Bosnia House

36 Medley Road

Greet

Birmingham

B11 2NE

Tel: 0121 772 3052

 

http://bosniauknetwork.org

https://www.facebook.com/bosniauknetwork/