Humanitarno udruženje “4 Life” pokrenulo je akciju “Mi smo uz Krajinu, budi i ti”

Humanost naših građana nebrojeno puta pokazala se u teškim situacijama, a posebno se humanošću može pohvaliti naša dijaspora.

Bosanci i Hercegovci u Austriji svjesni su da je potrebna pomoć ljudima u Unsko-sanskom Kantonu zbog poplava koje su zadesile Krajinu, te su naša udruženja na različite načine pokrenula akcije pomoći.

“Narod Krajine nije sam”

– Svi želimo pomoći na svoj način. U kontaktu sam s našim udruženjima, ali i uspješnim pojedincima koji složno poručuju narodu Krajine da nisu sami. Humanitarno udruženje “4 Life” pokrenulo je akciju “Mi smo uz Krajinu, budi i ti” i za samo 24 sata sakupilo je više od 47.000 eura. Oni su organizovali akciju prikupljanja sredstava za osiguravanje pitke vode i hrane stanovništvu Krajine, koje je pogođeno poplavama.

Svi zainteresirani koji žele uplate mogu realizirati putem PayPal: office@society4life.com http://paypal.me/society4life.

Kutije za dobrovoljni prilog

Račun “4 Life” u Austriji: IBAN – AT40 1860 0000 1044 9825 BIC – VKBLAT2L Verwendungszweck: Poplave u Krajini / Projekt 0089.

Također, u prodavnici suhomesnatih proizvoda Ferhatović u 15. Bečkom Bezirku od petka 19. maja bit će postavljene kutije za dobrovoljni prilog, gdje će prikupljena sredstva biti uručena poplavljenom području USK – kaže Hurem Avdić, koji je počasni član naših brojnih bh. udruženja u Austriji.

Preuzeto: Dnevni avaz