Od 16 – 26. augusta ove godine u Kladnju se održava manifestacija “Dani dijaspore Kladanj 2021”.  Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Općine Kladanj, uz svesrdnu pomoć Bzk “Preporod” Kladanj, JP “Karaula” Kladanj, Udruženja “Žena ženi” iz Kladnja, te i-dijaspore iz Švicarske.

Prvu večer, koja je nazvana “Susret prijatelja – ‘Miris moje čaršije'” sastaju se domaći književnici, profesori i nastavnici jezika i književnosti, a već drugi dan, na platou ispred ulaza u sportsku dvoranu organizirat će se radionica plesa “Zaplešimo zajedno”.

Organizatori su se pobrinuli i za najmlađe posjetioce, te su za 19. august planirali “Čaroliju za najmlađe – “Maštograd”, kao i okrugli stol za nešto starije posjetioce, pod nazivom “Volimo Kladanj ma gdje bili”.

U okviru “Večeri dijaspore” prezentiraće se turistički potencijali općine, ali i predstaviti lokalni privredni subjekti, upriličit će se kulturno – zabavni program, te predavanje na temu “Žena i njena uloga u društvu danas”, kao i radionica tenisa “Upoznaj se sa reketom”.

“Na manifestaciju ‘Dani dijaspore Kladanj 2021’ svi su pozvani”, poručuju organizatori događaja.