Од 16 – 26. аугуста ове године у Кладњу се одржава манифестација “Дани дијаспоре Кладањ 2021”.  Манифестација се одржава под покровитељством Општине Кладањ, уз свесрдну помоћ Бзк “Препород” Кладањ, ЈП “Караула” Кладањ, Удружења “Жена жени” из Кладња, те и-дијаспоре из Швајцарске.

Прву вече, која је названа “Сусрет пријатеља – Мирис моје чаршије'” састају се домаћи књижевници, професори и наставници језика и књижевности, а већ други дан, на платоу испред улаза у спортску дворану организоваће се радионица плеса “Заплешимо заједно”.

Организатори су се побринули и за најмлађе посјетиоце, те су за 19. аугуст планирали “Чаролију за најмлађе – “Маштоград”, као и округли сто за нешто старије посјетиоце, под називом “Волимо Кладањ ма гдје били”.

У оквиру “Вечер дијаспоре” презентоваће се туристички потенцијали општине, али и представити локални привредни субјекти, уз пригодан културно – забавни програм, те предавање на тему “Жена и њена улога у друштву данас”, као и радионица тениса “Упознај се са рекетом”.

“На манифестацију “Дани дијаспоре Кладањ 2021” сви су позвани”, поручују организатори догађаја.