Potpisani Memorandum o međusobnoj saradnji između i-platforme, koju je predstavljao gospodin Aldin Vrškić, i Grada Bijeljina sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem na čelu, predstavlja polaznu tačku ove, nadamo se, produktivne i uspješne buduće saradnje.

Jedan od prvih zajedničkih projekata dviju strana biće prvi “Bijeljina Meet Up” koji bi trebao okupiti značajan broj bijeljinskih iseljenika, nastanjenih na svim stranama svijeta. Ovaj sastanak biće održan koncem ovog mjeseca, na obostrano zadovoljstvo, a biće četvrti u nizu sličnih projekata čiji je idejni tvorac upravo i-platforma.

Naime, do sada su predstavnici i-platforme održali brojne “Meet Up”- e sa iseljenicima iz Kladnja, Živinica i Zenice, mapirali veliki broj iseljeničkih porodica, te uspješno uvezali kompetentne iseljenike sa Bosancima i Hercegovcima u domovini.

Budući planovi

No, “Bijeljina Meet Up” zasigurno neće biti naš jedini zajednički projekat. Itekako svjesni značaja i “moći” bh. iseljenika, predstavnici Grada Bijeljina, u saradnji s našom organizacijom, u dogledno vrijeme formirat će i registar predstavnika dijaspore, a sve u cilju što prosperitetnijeg razvoja Bijeljine i omogućavanja perspektivnijeg života svojim građanima.

Mnoge ideje i prijedlozi u vezi sa saradnjom na budućim projektima koji će biti od značaja za ovaj grad svakako su se našli na stolu, a javno mnijenje sa više detalja upoznat ćemo nakon prvog “Bijeljina Meet Up”- a na kojem će svoje sugestije iznijeti i sami iseljenici porijeklom iz ovog grada, te će se, u skladu sa željama i mogućnostima, budući planovi dalje i formirati.

Do tada, predstavnici i-platforme svakako s ponosom ističu da itekako uspješno proširuju svoje djelovanje, nastojeći činiti ono zbog čega i postoje – zbog povezivanja onog najboljeg u državi i dijaspori.

Preuzeto: i-platform.ch