Потписани Меморандум о међусобној сарадњи између и-платформе, коју је представљао господин Алдин Вршкић, и Града Бијељина са градоначелником Љубишом Петровићем на челу, представља полазну тачку ове, надамо се, продуктивне и успјешне будуће сарадње.

Један од првих заједничких пројеката двију страна биће први “Бијељина Меет Уп” који би требао окупити значајан број бијељинских исељеника, настањених на свим странама свијета. Овај састанак биће одржан концем овог мјесеца, на обострано задовољство, а биће четврти у низу сличних пројеката чији је идејни творац управо и-платформа.

Наиме, до сада су представници и-платформе одржали бројне “Меет Уп”- е са исељеницима из Кладња, Живиница и Зенице, мапирали велики број исељеничких породица, те успјешно увезали компетентне исељенике са Босанцима и Херцеговцима у домовини.

Будући планови

Но, “Бијељина Меет Уп” засигурно неће бити наш једини заједнички пројекат. Итекако свјесни значаја и “моћи” бх. исељеника, представници Града Бијељина, у сарадњи с нашом организацијом, у догледно вријеме формират ће и регистар представника дијаспоре, а све у циљу што просперитетнијег развоја Бијељине и омогућавања перспективнијег живота својим грађанима.

Многе идеје и приједлози у вези са сарадњом на будућим пројектима који ће бити од значаја за овај град свакако су се нашли на столу, а јавно мнијење са више детаља упознат ћемо након првог “Бијељина Меет Уп”- а на којем ће своје сугестије изнијети и сами исељеници поријеклом из овог града, те ће се, у складу са жељама и могућностима, будући планови даље и формирати.

До тада, представници и-платформе свакако с поносом истичу да итекако успјешно проширују своје дјеловање, настојећи чинити оно због чега и постоје – због повезивања оног најбољег у држави и дијаспори.

Преузето: i-platform.ch