U Beču 19. februara 2020. godine, u organizaciji Fondacije budućnost u BiH i Association of Business Women of BH i uz podršku Diaspora4Development, održan je poslovni forum čiji je cilj umrežavanje bh. dijaspore i osnaživanje bh. potencijala, a okupio je više od 150 uspješnih Bosanaca i Hercegovaca iz Austrije, Danske, Njemačke, Švedske i Bosne i Hercegovine.

Na forumu su prisustvovali Kemo Sarač, pomoćnik ministra u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH i Kemal Kozarić, ambasador naše zemlje u Austriji. Učesnike foruma je pozdravio i Makus Flanc, načelnik 10 okruga u Beču.

U dijelu foruma predviđenom za poslovno umrežavanje, predstavnici kompanija i pojedinci, prisutnim su predstavili vlastiti portfolio i ponudili moguće prilike za saradnju.

Nakon toga upriličena je otvorena seansa umrežavanja gdje su učesnici imali priliku razmijeniti iskustava i znanja s lokalnim i međunarodnim stručnjacima, razgovarati o mogućnostima partnerstva, saradnje i zajedničkog ulaganja, najboljim praksama u poslovanju, istražiti mogućnosti za poslovanjem na novim tržištima i slično.

Podsjetimo, Fondacija budućnosti u BiH je do sada uspješno realizirala slične događaje u Chicago, Melbourne, San Jose, Dubaiju, Bernu, Gothenburg, Bostonu, Dusseldorf, Stockholm i Kuala Lumpuru.

Udruženje poslovnih žena iz Bosne i Hercegovine je platforma za umrežavanje i jačanje položaja bosanskohercegovačkih žena u poslovnom okruženju Austrije i Bosne i Hercegovine. Misija Udruge je stvoriti i osmisliti profesionalni i socijalni okvir u kojem će žene ostvarivati ​​svoje poslovne i privatne ciljeve.

Neke od značajnih aktivnosti Udruženja tijekom posljednjih mjeseci uključuju organizaciju Trećeg umrežavanja, prezentaciju ženskog poduzetništva u Bosni i Hercegovini na UNWG Bazar 2019, organizaciju panel diskusije „Žene u poslu“ itd.