Bosanskohercegovačka organizacija BH Futures Foundation (BHFF) obavijestila je mlade zainteresirane za učešće u 3MT (3 Minute Thesis) takmičenju, da je rok za prijave produžen do 9. maja 2021. godine.

Bosanskohercegovačka organizacija BH Futures Foundation (BHFF) u saradnji sa Asocijacijom za napredak nauke i tehnologije i Bosanskohercegovačko-američkom akademijom umjetnosti i nauka (BHAAAS) organizuje 3MT (3 Minute Thesis) takmičenje za studente bachelor i master studija u Bosni i Hercegovini, ali i studente bosanskohercegovačkog porijekla koji studiraju širom svijeta.

Ukoliko se bavite naukom i radite svoj istraživački rad (završni rad, master tezu ili neko istraživanje sa vašim profesorom), ovo je vaša prilika da se dokažete svijetu!

KAKO UČESTVOVATI U TAKMIČENJU

Vaš zadatak je da snimite video u trajanju od tri minute, putem kojeg ćete svoj rad objasniti javnosti. To treba da učinite na bosanskom/hrvatskom/sprskom ili engleskom jeziku.

Žiri koji će odlučivati o najboljim radovima čine 150 sudija bh. porijekla iz 30+ zemalja. Ovo takmičenje je prilika da impresionirate ne samo žiri, već i javnost.

Nagradni fond za studente sa najboljim radovima iznosi preko 10.000 kovertibilnih maraka, a osim toga vas očekuje i iznenađenje od sponzora.

– 3MT takmičenje je dokazano kao jedan od najboljih alata u predstavljanju vaših naučnih, komunikacijskih i profesionalnih vještina, poručuju iz BHFF-a.

Više informacija o takmičenju i apliciranju možete pronaći ovdje.

Inače, BHFF je prethodno organizovao 3MT takmičenje za doktorante bh. porijekla, a ovdje možete pročitati više o istom i pogledati neka od izlaganja.