U srijedu 28. februara 2024. godine, BH UK Network, u saradnji sa svojim patronom, Alicijom Kearns organizuje svečani prijem povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Parlamentu Velike Britanije gdje se očekuje prisustva velikog broja britanskih parlamentaraca.

Britanska parlamentarka Alicia Kearns tim povodom izjavila je da joj je drago što je treću godinu zaredom domaćin proslave Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Britanskom parlamentu te istakla da ovaj događaj daje parlamentarcima priliku da saznaju više o Bosni I Hercegovini te da zajedno s BH UK Networkom proslave najvažniji dan. Ovo će biti prilika, kako je kazala da svi zajedno uživaju u tradicionalnoj bosanskoj hrani, kulturi ali i prilika da britanski parlamentarci  saznaju o izazovima današnjice i da se ponovo posvete naporima Britanije da podrži suverenitet i nezavisnost Bosne i Hercegovine

Program iz Westministera možete pratiti uživo putem fb stranice BH UK Networka https://www.facebook.com/bosniauknetwork s početkom u 13.00 sati (londonsko vrijeme).