Susreti u Zagrebu tradicionalno započinju hodočašćem u Mariju Bistricu koje organizira Vrhbosanska i Banjalučka biskupija, a okupi se nekoliko hiljada vjernika iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i drugih evropskih zemalja. Misno slavlje u 11 sati predvodio je Vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić.

Druženje je nastavljeno u Sesvetskoj selnici od 20 sati uz prigodan program. Ove godine se bira novo rukovodstvo u Zavičajnoj zajednici Borovičana, te su i na ovaj način prepustili zabavi dio mlađim generacijama. Tijekom večeri goste je zabavljao Karlo Horvat Cef, ugodna atmosfera i dobar štimung za sve generacije održao se do duboko u noć.
Na samom početku prisutne je pozdravio dosadašnji predsjednik ZZB Stanko Nikolić. „Hvala vam svima što ste došli, posebno se želim zahvaliti našem načelniku koji je danas došao i svima koji su došli iz Borovice. Zahvaljujem se na dolasku Žani Ćorić predstojnici Ureda za Hrvate izvan Hrvatske. Na osobit način želim pozdraviti našeg župnika koji je nakon dva ili tri susreta ponovno s nama na druženju“, naglasio je Stanko.

Prisutne su srdačno pozdravili Nikola Šimić i Borovički župnik vlč. Vlado Vrebac i prenijeli im pozdrave svih iz Borovice.

„Ja vas najsrdačnije pozdravljam u ime gospodina Zvonka Milasa, državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i u ime svih mojih kolega i u svoje osobno ime“, rekla je u uvodnom dijelu Žana Ćorić. Naš ured ima zadaću povezivati Hrvate koji žive izvan Republike Hrvatske i naravno međusobno. Neke projekte iz Borovice smo podržali i vjerujem da ćemo to raditi i dalje u saradnji s vama. Čestitam ekipi koja je ovo večeras organizirala, a poslije sutrašnjih izbora želim puno uspjeha novom rukovodstvu.
U znak zahvalnosti za sve do sada učinjeno, Nikola Šimić je darovao Žani umjetničku sliku s posljednje likovne kolonije u Borovici da je podsjeća na Borovicu.

I na samom kraju prisutne je pozdravio načelnik Zdravko Marošević. Mi radimo svoj dio posla u saradnji sa svima i s Hrvatskom vladom na svim projektima. I na ovaj način se želim zahvaliti svima koji su bili uključeni za posljednji projekat koji je prošao za put preko Pogari za Borovicu. Ima tu još mnogo toga da se radi, na lokalnim putevima ali radit ćemo i iznalaziti mogućnosti za njihovu realizaciju.

U znak zahvale za sve do sada urađeno načelnik je dosadašnjim predsjednicima ZZB-a Tomislavu Matoševiću i Bori poklonio monografiju Vareša.

Uz poklonjene monografije, načelnik je uručio poklone Stanku Nikoliću i Žani Ćorić.

Borovičani su svoje druženje nastavili do duboko u noć i uputili poziv svim Borovičanima da ostanu jedinstveniji i čvršći u svojim namjerama u budućnosti više nego do sada.