Vrijedni Selma i Fahrudin Zjajo, porijeklom iz Jajca, nađoše mirni kutak u jednom malom gradu u zapadnoj Švedskoj. Tu odgojiše svoju Amelu…

Put ove djevojke u ranim dječijim godinama počeo je burno i neizvjesno. Sve je moglo biti mnogo drugačije, ali joj se sreća osmjehnula i evo danas, već odrasla djevojka, obara rekorde na Univerzitetu u Zagrebu.

Vrijedni Selma i Fahrudin Zjajo, porijeklom iz Jajca, nađoše mirni kutak u jednom malom gradu u zapadnoj Švedskoj. Tu odgojiše svoju Amelu i poslaše je u svijet da studira medicinu. I to ne na maternjem nego na engleskom jeziku.

U najjačoj konkurenciji za studenta/studenticu godine na engleskom jeziku, osvoji Amela prvo mjesto i bijaše nagrađena!

Ovo je nagrada koju svaki Bosanac i Bosanka trebaju smatrati zajedničkim blagom. Naša Amela, naša Bosanka najbolja od tolikih studenata. Ko se ne bi radovao.

Super inteligencija, fin odgoj i velika upornost buduće doktorice Amele donese rezultat.

Zar ovo nije dokaz da mladi znaju šta hoće i šta mogu? Dopustimo im da preuzmu budućnost mlade bosanskohercegovačke generacije u svoje ruke.

Ovakve treba proglašavati idolima mladih generacija.

Sa oduševljenjem izvještava…

Zahid Ćatić, rođen u Rogatici. Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu 1979. godine. Radio je u Bratstvu Novi Travnik (BNT), a u Švedsku, u kojoj danas živi, s porodicom je otišao 1992. Uprkos nepoznavanju jezika, već 1995. je objavio set knjiga za poduzetnike napisan na laganom švedskom jeziku, što je nedostajalo švedskom tržištu. U svojoj struci, ekonomiji, radio je do penzije, ali i dalje je aktivan u svojoj firmi i u pomaganju drugim firmama da se snađu u “košmaru raznih propisa”. Ćatić ima 50 klijenata, a više od 40 ih je porijeklom iz BiH.

Preuzeto: MojaBiH