Savez bosanskohercegovačkih udruženja u Švedskoj (Bosnisk-Hercegovinska Riksförbundet i Sverige) uputio je, prema odluci Glavnog odbora, poziv svim bh. udruženjima, oblasnim organizacijama i članovima izvršnih organa Saveza za 30. godišnju skupštine Saveza 29. maja 2021. godine, sa početkom u 12 sati, koja će se zbog pandemije koronavirusa održati online, tj. videolinkom.

Veoma je značajno, ističu iz Glavnog odbora Saveza, da se prijave delegata za 30. godišnju skupštinu trebaju izvršiti na dostavljenom obrascu, najkasnije do 15. maja 2021. godine, nakon čega će svim delegatima biti dostavljeni pozivi sa dnevnim redom i materijalima za  skupštinu.

Prijave na priloženom obrazscu treba poslati poštom na adresu: BHRF, BOX 2293, 600 02 Norrköping ili mailom: bhrf.info@bhsavez.org .

Savez bosnskohercegovačkih udruženja u Švedskoj trenutno ima preko 7.000 registriranih članova koji su organizaciono povezani kroz tri regionalne organizacije i u 40 bh. udruženja.

Kenan Jašarspahić, predsjednik Saveza bh. udruženja u Švedskoj: – Prije svega, čast mi je i zadovoljstvo biti na čelu organizacije koja ulazi u 30. godinu postojanja i koja je za svo to vrijeme dala nemjerljivi doprinos integraciji stanovništva sa prostora BiH u Švedskoj. Vrijedi istaknuti da je Savez bh. udruženja značajno pomogao i u očuvanju bh. kulture i tradicija u Švedskoj, prije svega velikim zalaganjem svojih aktivista.

Detaljnije o kriterijima za delegiranje i prijave delegata za 30. godišnju skupštinu iz bh. udruženja na linku: https://bhsavez.org/trideseta-godisnja-skupstina-saveza-bh-udruzenja-u-svedskoj-odrzava-se-putem-videolinka/

Izvor: BHRF