Savez dopunskih škola Bosne i Hercegovine u dijaspori sa sjedištem u Stuttgartu produžio je rok za slanje radova na konkurs za najbolje literarne i likovne radove učenika/ca u 2020. godini. Umjesto do 31. maja 2020. godine, radovi na konkurs za najbolje likovne i literarne radove učenika/ca ostaje otvoren do 25. juna 2020. godine.

Razlog za produženje roka je pandemija korona virusa zbog koje djeca nisu pohađala redovnu nastavu, a i nastava u dopunskim školama BiH uglavnom se odvijala na daljinu. Želimo da pružimo mogućnost što većem broju djece u dijaspori koja imaju talenat za pisanje i slikanje da učestvuju na konkursu – kažu iz rukovodstva Saveza dopunskih škola BiH.

Na konkursu mogu učestvovati svi učenici/e, polaznici/e dopunskih škola Bosne i Hercegovine u dijaspori, uzrasta do 17 godina. Radove treba poslati poštom, do 25. juna 2020. godine, na adresu: Verband bosnisch-herzegowinischer Schulen e. V., Rohrackerstr. 103, 70329 Stuttgart ili Generalni konzulat BiH, Olgastr. 97b, 70180 Stuttgart, sa naznakom „ZA KONKURS“.

Najbolji radovi bit će nagrađeni, objavljeni u magazinu Plima i izloženi na manifestaciji Susreti dopunskih škola BiH 2020, koja će se održati u Stuttgartu.