U četvrtak, 20. 2. 2020. godine u Generalnom konzulatu BiH u Minhenu je održan prijem za predstavnike bh. dijaspore sa područja ovog konzulata. Ovo je četvrti po redu godišnji prijem koji ovaj Konzulat organizira za predstavnike organizacija i zajednica bh. dijaspore, kao i uspešnih pojedinaca koji djeluju na ovom području. Ovo je istvremeno bio i oproštajni prijem generalne konzulice Ruzmire Tihić Kadrić, koja 28. februara završava svoj mandat u Njemačkoj.

Generalna konzulica Tihić Kadrić je izrazila zadovoljstvo ponovnim okupljanjem dijaspore i istakla da je njeno opredjeljenje na samom početku mandata bilo da otvori vrata Generalnog konzulata dijaspori i da je to i učinila kroz raznovrne aktivnosti. Pored organiziranja godišnjih prijema dijaspore organizirala je redovne godišnje prijeme učenika i nastavnika dopunske nastave na maternjm jeziku, sasatanke sa Vijećem roditelja, dodjelu svjedočantava učenicima ovih škola u Generalnom konzulatu, brojne sastanke sa predstavnicima organizacija i zajednica, Reprezentivnog tjela dijaspore, Regionalnog odbora za područje Generalnog konzulata Minhen, Susret mladih sa ciljem njihovog uključivanja u Reprezentitvno tjelo, kao i Susret mladih stručnjaka i profesionalaca sa temom Mentorstvo dijaspore i prijenos znanja dijaspore u BiH, kao i druge brojne aktivnosti koje su se održavale u prostorijama i u organizaciji Generalnog konzulata BiH u Minhenu.

Zahvalila se na dobroj saradnji, podršci i zajedničkom partnerskom radu na brojnim aktivnostima koje su provedene u predhodnom trogodišnjem periodu. Nakon obraćanja generalne konzulice uslijedilo je zajedničko druženje u jednoj iznimno ugodnoj altmosferi, te je izražena želja za daljim nastavkom ovakvih sureta, koji doprinose intezivnijoj i svestranijoj saradnji dijaspore i diplomatsko konzularnih predstavništava Bosne i Hercegovine.