Osmog dana srpnja organizirano je jubilarno, deseto online druženje Kladnjaka u sklopu projekta i-platforme “Kladanj Meetup”.

Okupljeni, predvođeni našom Dalidom Karabdić, iskoristili su priliku da razgovaraju o aktivnostima i projektima započetim u ovom gradu Bosne i Hercegovine, kao i da čuju detalje o uličnoj trci pod nazivom “Trči za zdravlje Kladanj 2021”, u organizaciji i-dijaspore. Zanimljivo je da je na uličnoj utrci koja je bila podijeljena u 17 različitih kategorija sudjelovalo oko 300 sudionika, a samu utrku otvorila su djeca s invaliditetom. Sve navedeno organizirano je s ciljem promicanja zdravog načina života.

Ovaj, 10. Kladanj Meetup iskorišten je za predstavljanje prijedloga naše dijaspore i za buduće aktivnosti u općini Kladanj, što će zasigurno, uz napore naše Dalide, ali i svesrdnu pomoć načelnika i zaposlenika Općine Kladanj, naših prijatelja iz Udruge “Žena ženi” i drugih organizacija ugledaju svjetlo dana.

Međutim, trenutni fokus je na organiziranju nadolazećih ¨živih¨ okupljanja naših dijasporaca i Kladnjaka, te brojnih aktivnosti koje će, između ostalog, uključivati ​​radionice za djecu, procjenu onoga što je planirano u Akcijskom planu i, svakako, sjajna zabava je planirana za ovaj i sljedeći mjesec, kada se očekuje dolazak dijaspore u njihov rodni grad.

Preuzeto sa: i-platform.ch