Осмог дана мјесеца јула уприличено је јубиларно, десето по реду онлине дружење Кладњака у склопу пројекта и-платформе “Кладањ Меетуп”.

Окупљени, предвођени нашом Далидом Карабдић искористили су прилику продискутовати о досадашњим активностима и пројектима који су започети у овом босанскохерцеговачком граду, као и чути детаље у вези са уличном трком названом “Трчи за здравље Кладањ 2021” у чијој организацији је учествовала и и-дијаспора. Занимљиво је да је у уличној трци учествовало око 300 учесника који су били подијељени у 17 различитих категорија, а саму трку су отворила дјеца са потешкоћама у развоју. Све наведено организирано је с циљем промоције здравог начина живота.

Овај, 10. Кладањ Меетуп послужио је и за изношење приједлога од наших дијаспораца и за будуће активности на подручју Опћине Кладањ, а који ће свакако, уз напоре наше Далиде, али и свесрдну помоћ начелника и упосленика Опћине Кладањ, наших пријатеља из Удружења “Жена жени” и других организација угледати свјетло дана.

Ипак, тренутни фокус је на организирању надолазећих “живих” дружења наших дијаспораца и Кладњака, а бројне активности које ће, између осталога, укључивати радионице за дјецу, евалуацију планираног наведеног у Акционом плану и ,свакако, супер провод планирани су за овај и наредни мјесец, када се очекује долазак дијаспоре у родни град.

Преузето: i.platform.ch