Tijekom manifestacije rođendana Bosne, dodijeljene su vrijedne nagrade studentima iz BiH, a u članstvo Društva primljeni su Ivica Osim i Bogić Bogićević.
Bosansko Akademsko Društvo u Austriji tradicionalno organizira proslavu povodom rođendana Bosne s ciljem jačanja svijesti o bosanskom duhu i bosanstvu.

NAJBOLJI STUDENTI IZ BIH

Tijekom ovogodišnjeg rođendana, koji je obilježen manifestacijom na Diplomatskoj akademiji u Beču 15. listopada 2021., uručene su nagrade najboljim studentima bosanskohercegovačkog podrijetla u 2021. koji studiraju na austrijskim sveučilištima.

Tako su Una Bajrić, studentica farmacije, i Aiša Buka, studentica genetike i bioinženjeringa, uz dokaz o upisu na magistarski studij dobile nagradu za najbolje ocjene masteru studiju u Austriji. Jelena Grkavac, studentica međunarodnog menadžmenta u Klagenfurtu, imala je najbolje ocjene na masteru u Austriji (ne računajući bachelor). Mirna Kušljugić, studentica prava, dobila je nagradu za najbolje ocjene u prve tri godine studija, koji u Austriji traje četiri i više godina (bez bachelor sustava). Među nagrađenima je Tarik Hubana, student inženjerstva, čije su ocjene najbolje na doktorskim studijima u Austriji.


Ivica Osim novi je član Društva / BAD u Austriji

PEHAR ZA OSIMA I BOGIĆEVIĆA

Osim nagrada za sjajnu bh. mladost, ovaj događaj obilježilo je i članstvo u Bosansko Akademsko Društvo Ivice Osima i Bogića Bogićevića. Posebna “članska karta” u obliku pehara Bosanskog Akademskog Društva uručili su im prvi predsjednik Dževad Karahasan i sadašnji predsjednik Sirad Duhan.


Pehare su uručili Dževad Karahasan i Sirađ Duhan / BAD u Austriji

Više detalja o ovogodišnjem rođendanu Bosne možete pronaći ovdje.

Izvor: MojaBiH