Veleposlanica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Španjolskoj Danka Savić i počasni konzul Bosne i Hercegovine za španjolske regije Andaluziju, Valenciju i Mursiju Bojan Dozet Kapor 29. listopada 2021. godine svečano su otvorili Počasni konzulat Bosne i Hercegovine u Alicanteu.

Na prijemu koji je tim povodom održan u prostorijama Konzulata, okupili su se predstavnici regionalnih i gradskih vlasti, predstavnici diplomatskog zbora te bh dijaspore u Španjolskoj.

Veleposlanica Savić je tijekom obraćanja izrazila nadu da će u vremenu koje dolazi Počasni konzulat Bosne i Hercegovine u Alicanteu raditi na približavanju naše zemlje španjolskim građanima na turističkom, gospodarskom, obrazovnom, kulturnom i sportskom planu. „Nadamo se da će otvaranje Počasnog konzulata u gradu Alicante dovesti do jačanja ekonomsko – trgovinskih odnosa između BiH i Kraljevine Španjolske, kao i da će učvrstiti veze između naše dijaspore i diplomatsko – konzularnih predstavništava u Kraljevini Španjolskoj. Naš konzul je već poduzeo niz aktivnosti, među ostalim, pokrenuo je razgovore o uspostavljanju prve zračne linije sa BiH“, dodala je veleposlanica Savić. Ovo je drugi Počasni konzulat Bosne i Hercegovine u Kraljevini Španjolskoj.

Počasni konzul Bojan Dozet Kapor je rođeni Sarajlija, koji od 1992. godine živi u Španjolskoj. Po struci je pravnik i zajedno sa poslovnim partnerom vodi odvjetnički ured, gdje je smješten i Počasni konzulat BiH, na adresi Calle dr.Just 37 Alicante, kontakt podaci: tel. (+34) 966 236 587, email. bojan@bergerdozet.com.

Izvor: Ministarstvo vanjskih poslova BiH