USAID-ov projekat “Diaspora Invest” je objavio novi poziv za prijave za male grantove namijenjene mikro, malim i srednjim preduzećima (MSME) u Bosni i Hercegovini koja su u vlasništvu dijaspore ili imaju vezu sa BiH dijasporom.

Ovaj poziv je otvoren za preduzeća koja su registrovana u Bosni i Hercegovini, a koja nisu starija od 3 godine i imaju dokazivu vezu sa dijasporom, bilo kroz vlasništvo, suvlasništvo ili verifikovano poslovno partnerstvo.

“Mali grantovi će biti dodijeljeni za aktivnosti koje imaju najveći potencijal da ostvare rezultate poput: kreiranja novih radnih mjesta, povećanja direktnih investicija iz dijaspore, stimulisanja rasta poslovanja kroz povećanje prodaje i/ili izvoza, te uvođenja novih proizvoda i/ili usluga za domaće i izvozna tržišta. Cilj ovog poziva je da se podrže projekti koji mogu donijeti značajan ekonomski razvoj i unaprijediti poslovanje. Svi kvalifikovani kandidati su pozvani da podnesu prijave u okviru ovog poziva. Dokument poziva (RFA) sa detaljnim informacijama o procesu prijave dostupan je na zvaničnoj stranici. Također, obrazac za prijavu dostupan je na bosanskom/hrvatskom/srpskom kao i engleskom jeziku na sajtu: http://www.grant.diasporainvest.ba/“, dodaju iz Projekta.

U narednom periodu planirane su info sesije širom zemlje, na kojima će svi zainteresovani imati priliku saznati više o programu.

“Za učešće u informativnim sesijama, potrebno je da se registrujete popunjavanjem obrasca na https://bit.ly/usaid-infosesije. Iskoristite ovu priliku i prijavite se na vrijeme kako biste osigurali svoju šansu za dodjelu granta i unapređenje svog poslovanja”, zaključuju iz Projekta.