Dana 06. lipnja 2021.godine Dragan Mihaljević, generalni konzul BiH u Milanu je u posjeti regiji Pijamonte, grad Livorno Ferraris, gdje se susreo sa predstavnicima udruga i dijasporom iz Bosne i Hercegovine koji žive u navedenom regionu. U gradu Livorno Ferrarisu i bližem okruženju živi oko 100 obitelji iz Bosne i Hercegovine, najvećim dijelom iz grada Žepča.

Prilikom posjete organiziran je i susret sa svećenikom don. Danijelom Vidovićem i posjeta katoličkoj misiji u gradu Livorno Ferraris. Tom prilikom, generalni konzul Dragan Mihaljević je zajedno sa dijasporom iz Bosne i Hercegovine prisustvovao Svetoj misi koju je predvodio katolički svećenik iz Bosne i hercegovine don Danijel Vidović.

Nakon završetka službenog dijela, organizirano je druženje sa predstavnicima dijespore iz Bosne i Hercegovine te je razgovarano o mogućnostima zvanične registracije udruge za Regiju Pijamonte.

Dogovoreno je da će se u narednom periodu izabrati rukovodstvo udruge za regiju Pijamonte i zvanično kod talijanskih nadležnih organa isto registrirati.