Građani podrijetlom iz BiH koji žive i rade u Kraljevini Nizozemskoj , se sa pravom smatraju jednom od najbolje integriranih zajednica, koji ostvaruju značajane rezultate i  doprinose na  gospodarstvenom, znanstvenom i umjetničkom  planu ove zemlje.

Potvrda za takav stav,  je i otvaranje izložbe fotografija Mirjane Blažević- Lešić u prostoru knjižnice Transvaalkwartier u Hagu, 12. 02. 2020. godine, koja se  s  ovim umjetničkim izrazom simbolično oprostila od svojih dugogodišnjih kolega sa kojima je radila u Gradskoj knjižnici Den Haag od 1995. godine.

Prisutnima se obratila veleposlanica Mirsada Čolaković koja je u svom prigodnom govoru navela da je Mirjana Blažević- Lešić, zajedno sa svojom porodicom, došla u Nizozemsku kada je njena zemlja bila u najtežim trenucima u nedavnoj  povijesti, i da je uspjela da se iskaže  ne samo u svakodnevnom radu u knjižnici, nego i na umjetničkom planu, kroz promocije knjiga, plesne predstave, dramaturške postavke i izložbe. U svom radu je iskazivala i spajala  onaj najbolji duh bosanskohercegovačke tradicije i nizozemske kulture.

Direktorica  knjižnice Leidschenveen – Emina Aydin Hastan i direktorica knjižnice Transvaalkwartier – Karen de Jonge, su sa svoje strane,  govorile o uspješnom radu Mirjane Blažević – Lešić u Gradskoj knjižnici Den Haag, kao i o projektima i umjetničkom radu van knjižnice.  Direktorica Aydin  je posebno naglasila da je Mirjana nosilac značajnog priznanja i nagrade Gradske knjižnice Den Haag kao najbolji knjižničar u 2011. godine. Direktorice su naglasile da je u svom radu unijela jedan novi duh i dimenziju što je ostavilo nesumnjivi trag na rad njihovih institucija.

U svom obraćanju Mirjana je iskazala zahvalnost svim svojim suradnicima i Nizozemskoj u kojoj je uspjela da se iskaže na profesionalnom i  umjetničkom polju. Njena veza sa Nizozemskom ne prestaje po povratku u BiH jer planira da realizira projekte u kojima će biti uključeni i njeni nizozemski partneri.