Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH poziva autore i izdavačke kuće, koji su u prošloj ili tekućoj godini izdali nova djela, da ih promoviraju na štandu bh. pisaca iz dijaspore na 32. Sajmu knjige.

Prijave za učešće na ovogodišnjem Sajmu moguće je dostaviti do 20. ožujka 2020. godine.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH je tradicionalno pokrovitelj predstavljanja književnog stvaralaštva, izdavaštva i znanstvene literature autora koji vode podrijetlo iz Bosne i Hercegovine, a trenutno žive i stvaraju izvan njenih granica.

32. Međunarodni sajam knjige bit će održan od 15. do 20. travnja 2020. godine u Sarajevu gdje u okviru Štanda bh. pisaca iz dijaspore i na centralnom prezentacionom prostoru Sajma možete na najbolji način predstaviti svoja nova djela  bosanskohercegovačkoj književnoj publici.

Pozivno pismo autorima i izdavačkim kućama u iseljeništvu za učešće na sajmu možete preuzeti ovdje, a prijavni obrazac za učešće i predstavljanje na Sajmu ovdje.

Za sve dodatne informacije vam stojimo na raspolaganju. Popunjen prijavni obrazac šaljite putem e-mail adresa: mitar.kovacevic@mhrr.gov.ba.