Kao dio zajedničkog projekta Europske unije i Vlade Savezne Republike Njemačke – EU4BusinessRecovery za pomoć poduzetnicima u borbi protiv posljedica pandemije Covid -19, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH raspisala je javni poziv za podnošenje projekata u turističkom sektoru. Potpore i tehnička podrška bit će na raspolaganju tvrtkama i organizatorima putovanja kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja, ali i stvaranje inovativnih start-upa.

Projekt EU4BusinessRecovery pomaže turističkom sektoru putem integriranog paketa savjetodavnih usluga i financijske potpore za oporavak i nastavak pokretanja poslovnih aktivnosti.

Bespovratna sredstva u iznosu od milijun eura u okviru projekta EU4BusinessRecovery dostupna su za mjere oporavka turizma, koje se fokusiraju na aktivnosti kao što su razvoj strategije upravljanja destinacijama, pristup novim tržištima za turističke poduzetnike u turizmu, razvoj robne marke, razvoj održivih turističkih akcijskih planova, ulaganje u ekološki prihvatljiva rješenja itd. .

Na poziv se mogu prijaviti općine, lokalne / regionalne razvojne agencije i gospodarske komore kao vodeći aplikanti koji će raditi na razvoju destinacije s ciljem pružanja podrške krajnjim korisnicima projekta koji su privatne tvrtke u turizmu. Iznos mogućih odobrenih sredstava po projektu je do 150.000 eura. Potrebni vlastiti doprinos aplikanta zahtjeva iznosi između 20% i 80% ukupnih prihvatljivih troškova predloženog projekta.

Projekt EU4BusinessRecovery podržava mikro, mala i srednja poduzeća u Bosni i Hercegovini da nastave poslovanja i očuvanju radnih mjesta, a posebno će podržati poduzetnice, mlade ljude i druge ugrožene skupine u pokretanju vlastitog posla i prevladavanju negativnih učinaka pandemije Covid-19. stvaranjem otpornijeg poslovnog okruženja. Ukupna vrijednost projekta je 13,7 milijuna eura, a zajednički ga financiraju Europska unija (13 milijuna eura) i Vlada Savezne Republike Njemačke (0,7 milijuna eura). EU4BusinessRecovery zajednički provode GIZ, ILO i UNDP, od 2021. do 2023. godine.

Prijave se mogu podnijeti online, putem portala za prijavu koji je dostupan na poveznici: https://eu4business.core-enigma.com/.

Za dodatne informacije obratite se na: EU4Business@giz.de.

Izvor: https://eu4business.ba/