Dragi građani Bosne i Hercegovine koji živite u inozemstvu,

Cilj ove web stranice je da se bolje povežete sa zemljom podrijetla, Bosnom i Hercegovinom.

Kao dugogodišnji partner Bosne i Hercegovine, Švicarska je uvjerena da je dijaspora iz BiH igra važnu ulogu u potpori zemlje svog podrijetla da uhvati korak s europskim partnerima.

Kako se možete uključiti?

  • Stupiti u vezu s drugim članovima dijaspore iz BiH
  • Pronaći pravu osobu u Bosni i Hercegovini s kojom možete razgovarati o svojim interesima i brigama
  • Provjeriti mogućnosti ulaganja i pronađite partnere uz pomoć ovog portala
  • Pronaći način za sudjelovanje u socijalnim i kulturnim projektima
  • Podijeliti svoje ideje i vještine

Sveobuhvatna web stranica pod nazivom i-platforma, koja okuplja oko 60.000 stanovnika podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, djeluje u Švicarskoj. Ova platforma ima za cilj olakšati i jačati vezt između dijaspore u Švicarskoj i raznih aktera u BiH (vladinih institucija, nevladinih organizacija, poduzetnika i tvrtki, znanstvenika i sveučilišta, te kulturnih institucija). Cilj je  ideje koje dolaze s obje strane pronađu prave partnere. Upravo portal D4D ima potencijal proširiti mrežu kontakata i otvoriti je prema dijaspori iz BiH diljem svijeta.

Veličina dijaspore podrijetlom iz Bosne i Hercegovine predstavlja bogatstvo zemlje i daje joj utjecaj i glas diljem svijeta. Pozivam sve vas rođene ili ste podrijetlom iz Bosne i Hercegovine da koristite ovu web stranicu i izgradite pozitivne odnose diljem zemlje.

Pridružite se i podijelite svoja iskustva, ideje i stručnost sa svog profesionalnog područja! Gdje god se nalazili na svijetu, zasigurno ste pridonijeli zajednici koju ste napravili svojim novim domom. Sada imate priliku to učiniti i u svojoj domovini.

Andrea Rauber Saxer

Veleposlanica Švicarske u Bosni i Hercegovini