Futures Leaders Summit (FLS) 2021, u organizaciji Fondacije budućnosti u BiH (BH Futures Foundation – BHFF), po prvi put se ove godine održava u Tuzli od 15. do 17. prosinca, a okuplja neke od najuspješnijih Bosanaca i Hercegovaca koji rade za velike tvrtke u BiH i inozemstvu.

Cilj ovog samita je okupiti STEM studente i diplomante kako bi proširili svoje znanje i postali nositelji promjena u društvu kroz sesije sa keynote govornicima, radionice i posjete tvrtkama.

– U prosincu se navršava punih šest godina od djelovanja Fondacije budućnosti u BiH, i želimo to krunisati Futures Leader Summitom, najvećim samitom STEM lidera u Bosni i Hercegovini, koji će zasigurno biti jedan od najspektakularnijih događaja koje smo ikada organizirali i postat će tradicionalno. Naša profesionalna mreža uključuje nekoliko tisuća bosanskohercegovačkih profesionalaca, koji žive diljem svijeta i rade na projektima od globalnog značaja. Na taj način dat ćemo priliku domaćim studentima da ih upoznaju, uče od njih i stvore konekcije od ključnog značaja za njihovu buduću karijeru, rekao je Edhem Eddie Čustović, osnivač Zaklade.

FLS okuplja renomirane bh. profesionalce koji su postigli veliki uspjeh u karijeri u cijelom svijetu, a koji surađuju ili rade s tvrtkama kao što su Netflix, Apple, Massachusetts Institute of Technology (MIT), a neki od njih čak su doprinijeli organizaciji Olimpijskih igara u Tokiju.

Glavni organizacijski partner je BH Engineering Weeks, a financijski ga je podržalo niz tvrtki, među kojima su HTEC (Platinum sponzor), DKR – German Center for Robotics, Porsche Bosna i Hercegovina (Gold sponzori) i Mistral (Silver sponzor).

– Uspostavljanjem događaja koji će svake godine okupljati perspektivne change-makere u STEM područjima, želimo stvoriti snažnu zajednicu koja će promijeniti način na koji percipiramo industriju i budući razvoj naše zemlje. Ove godine, fokus događaja je važnost interdisciplinarnosti u STEM-u, a u Tuzli ćemo ugostiti STEM studente i mlade profesionalce, te pružiti priliku mnogim drugim entuzijastima da prate keynote sesija online, rekao je Čustović.

Svi zainteresirani studenti i diplomanti se mogu prijaviti putem ove poveznice, a organizacijski tim poziva sve zainteresirane da se što prije prijave za Travel Grant koji omogućava pokrivanje svih troškova za ovaj događaj – od cijene ulaznica za sudjelovanje, do troškova putovanja i smještaja.

Izvor: MojaBiH, BHFF