Ovaj Bosanac s norveškom adresom napustio je svoj rodni Sanski Most 1993. godine, zbog rata, a njegov novi dom postao je Stavanger, grad u kojem se proslavio i u poslovnom svijetu.

Biščević je vlasnik tvrtke Roxel Infra As koja se bavi elektroničkim radovima, a jedan od njegovih najznačajnijih projekata su radovi na najdužem podvodnom tunelu na svijetu Ryfast, kao i radovi na novoizgrađenom tunelu Eysturoy na Farskim otocima.

Tunel Eysturoy privukao je pažnju mnogih svjetskih medija s obzirom na to da je riječ o mreži tunela s kružnim tokom koji se nalazi 187 metara ispod mora. Podvodni tuneli povezuju otoke Streymoy i Eysturoy u mrežu dugu oko 11 km.

Uspješni Bosanac ističe da kada krene u obilazak radova, ima kacigu sa zastavom BiH.

“Naša zastava pronađena je i u tunelu Eysturoy na Farskim Otocima. U petak smo predali radove državnoj upravi za ceste Farskih otoka, 39 dana prije roka”, rekao je.

Biščević je jedan od mnogih koji je postigao izvan granica svoje domovine.

“Mnogi Bosanci rade odgovorne poslove i prepoznati su u Norveškoj, kao i ja. Nikada ne zaboravljamo svoju domovinu, na svakom uspješno završenom poslu nalazi se zastava BiH. S obzirom na to da imam udjela u izgradnji tunela Eysturoy i naša zastava je tamo”, istaknuo je.

Dodaje da je prije nešto više od godinu dana u BiH došao s namjerom bh. tvrtke uključene u radove tunela Eysturoy.

„Nažalost, nisam uspio jer naše tvrtke u to vrijeme nisu imale potrebne certifikate. Također, ponude naših tvrtki bile su više od europskih”, zaključio je.

Preuzeto sa: klix.ba.

Foto: cazin.net