Овај Босанац с Норвешком адресом је родни Сански Мост напустио 1993. године, због рата, а његов нови дом постао је Ставангер, град у којем се остварио и у пословном свијету.

Бишчевић је власник фирме Roxel Infra As, специјализоване за електронске радове, а један од његових најзначајнијих пројеката је рад на најдужем подморском тунелу на свијету Рyфаст, као и радови на новоизграђеном тунелу Eysturoy на Фарским Отоцима.

Еyстуроy тунел привукао је пажњу бројних свјетских медија, с обзиром на то да је ријеч о мрежи тунела с кружним током који се налази 187 метара испод мора. Подводни тунели повезују острва Streymoy и Eysturoy у мрежу дугу око 11 км.

Успјешни Босанац истиче да када иде у обилазак радова има кацигу са застовом БиХ.

“Наша застава нашла се тако и у тунелу Eysturoy на Фарским отоцима. У петак смо предали радове државној управи за цесте Фарских Отока и то 39 дана прије рока”, казао је.

Бишчевић је један од многобројних који се остварио изван граница своје домовине.

“Многи Босанци раде одговорне послове и признати су у Норвешкој, као и ја. Никад не заборављамо домовину, у сваком успјешно обављеном посалу ту је и застава БиХ. С обзиром на то да имам удјела у изградњи тунела Eysturoy и наша застава је ту”, истакао је.

Додаје да је прије нешто више од годину долазио у БиХ с намјером да бх. фирме укључи у радове тунела Eysturoy.

“Нажалост, нисам успио јер наше фирме тада нису посједовале потребне цертификате. Такођер, понуде наших фирми биле су више од европских”, закључио је.

Преузето: klix.ba

Фотографија: cazin.net