Projekt USAID ¨Diaspora Invest¨ objavio je danas Poziv za tehničku savjetodavnu pomoć koji je usredotočen na mala i srednja poduzeća, ne starija od 5 godina, koja imaju vidljive poslovne veze s bosanskohercegovačkom dijasporom (kroz suvlasništvo ili poslovno partnerstvo).

“Osnovni uvjet povezanosti s pripadnicima bh. dijaspore znači da u suvlasništvu nad tvrtkom ili kroz poslovno partnerstvo – sporazum o suradnji i posredovanju postoji osoba koja pripada bh. iseljeničkoj zajednici. Ovaj uvjet ispunjava svaka osoba koja je u posljednjih 5 godina provela najmanje 3 godine u inozemstvu. Motivacija za ovu vrstu kriterija je poticanje ulaganja iz dijaspore, što se jasno vidi iz preko 150 primjera tvrtki koje je USAID ‘Diaspora Invest’ podržao u više od 4 godine projekta”, rekao je iz USAID-ov projekta„Dijaspora Invest”:

Kroz programe tehničke podrške nudi se niz mogućih oblika suradnje s tvrtkama, a objašnjavaju i da investitori mogu predložiti neke dodatne aktivnosti u skladu s vlastitim potrebama.

„Tvrtka može zatražiti razne oblike tehničke potpore, gdje nemamo zatvoreni popis mogućih opcija suradnje, ali možemo opisati ono na čemu smo do sada radili s tvrtkama: angažman konsultanata u poslovnom razvoju, podrška u uvođenju međunarodne kvalitete standarda, potpora marketingu i promociji, razvoj web – stranica tvrtke, edukacija zaposlenika u prodaji, obuka za uvođenje novih poslovnih praksi, specifičnih softverskih rješenja i slično”, dodaju iz USAID-ov projekta ¨Diaspora Invest”.

Iz projekta su naglasili da je ovo posljednji poziv za tehničku potporu ove vrste u okviru USAID-ovog projekta “Diaspora Invest”. S tim u vezi, upućuju jedinice lokalne samouprave i sve razvojne agencije da mapiraju potencijalne korisnike i predstave im mogućnosti koje nudi ovaj Poziv. Poziv je otvoren do 6. kolovoza 2021. godine. godine, a zainteresirane tvrtke mogu mu pristupiti ispunjavanjem obrasca na poveznici: https://bit.ly/prijava-ta-upitnik

Preuzeto: DiasporaInvest