Projekt USAID „Diaspora Invest“ objavio je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava tvrtkama u Bosni i Hercegovini koje imaju dokazivo suvlasništvo ili poslovno partnerstvo s članovima bh. dijaspore. Pozivu se može pristupiti putem online na www.grant.diasporainvest.ba, a prijaviti se za sredstva do 50.000 konvertibilnih maraka za kupovinu strojeva, opreme i drugih vrsta dugotrajne imovine.

„Ovo je osmi poziv ove vrste, čiji je cilj podržati mala i srednja poduzeća (d.o.o.) koja nisu starija od tri godine. Poziv je usmjeren na tvrtke koje rade u sektorima poljoprivrede, energetike, turizma, ICT-a, obrade metala, prerade drveta i ostalih proizvodnih i prerađivačkih sektora”, objašnjavaju u Projektu.

Kroz program bespovratnih sredstava i aktivnosti tehničke podrške, projekt USAID-a Diaspora Invest podržalo je preko 140 tvrtki. Većina njih su poslovni subjekti čiji su suvlasnici Bosanci i Hercegovci koji su se nedavno vratili u BiH, ali i oni koji još uvijek borave u inozemstvu. Također, Projekt podržavaju tvrtke koje su zahvaljujući poslovnim vezama s dijasporom pokrenule posao u BiH, stekle pristup stranim tržištima ili su prijenosom  znanja i tehnologija kroz bh. dijaspore pokrenule nove oblike proizvodnje i usluga u našoj zemlji.

“Rok za slanje projektnih prijedloga je 31. ožujka 2021. Godine (do 16:00). Pridružite se rastućoj mreži tvrtki pokrenutih zahvaljujući  investicijama bh. dijaspore. Za dodatna pitanja, ne propustite se prijaviti na online info-sesiju 10.ožujka (10: 00h) i 18.ožujka (16: 00h) putem e-maila prijava@diasporainvest.ba “, prema USAID-ovom projektu” Diaspora Invest “.

Preuzeto sa: diasporainvest.ba