Veleposlanstvo BiH u Ujedinjenom Kraljevstvu, u suradnji s BH UK Network-om, organiziralo je prijem za diplomatski zbor u prostorijama veleposlanstva u Londonu.

Prijemu su nazočili predstavnici brojnih veleposlanstava u Ujedinjenom Kraljevstvu, članovi britanskog parlamenta, predstavnici bh. zajednice u UK i brojni drugi uvaženi gosti.

Prisutnima su se obratili Nj.E. Vanja Filipović, veleposlanica BiH u Ujedinjenom Kraljevstvu, Alicia Kearns MP, predsjednica Svestranačke parlamentarne skupine za Bosnu i Hercegovinu u Britanskom parlamentu i Zaim Pašić, predsjednik BH UK Networka.

Posebne gošće umjetničkog programa bile su Dženana Huseinagić i Dženana Šehanović Sarajlić. Glazbeni performans „Sevdah i klasika – spoj tradicije i umjetnosti“ Dženane Šehanović Sarajlić, magistra klavira i prof. dr. Dženane Huseinagić, sopranistica, podrazumijeva zaokruženu cjelinu prožetu nekim od najljepših djela glazbene Balkanske baštine sa osebujnim i bogatim glazbeno-lirskim repertoarom. Akcenat bi svakako bio na sevdalinkama kojima je Bosna i Hercegovina kolijevka nastanka i koje su dale autentičan pečat bosansko-hercegovačkoj glazbi, ali bi ovoga puta bile izvedene u klasičnom aranžmanu, što im daje novu dimenziju i umjetničku vrijednost.

Atmosfera je bila izuzetno ugodna i ugodna gdje su prisutni mogli uživati ​​u glazbi prekrasnih umjetnika i prisjetiti se značaja povijesnog jubileja, 30 godina neovisnosti Bosne i Hercegovine.

Izvor: BH UK Network