BH kulturni i rekreacijski centar u Pertu obilježio je 30 godina aktivnosti. Svečano obilježavanje godišnjice održalo se 11. svibnja 2024. godine. Događaju su prisustvovali Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Australiji, Kemal Muftić, zatim aktivisti ove organizacije, ljudi podrijetlom iz BiH i njihovi australijski prijatelji.

Veleposlanik Muftić se odazvao pozivu predsjednika udruge g. Muhameda Merdžanića, učestvovao u svečanosti i u kraćem pozdravnom govoru podsjetio na značaj ovakvog organiziranja  i uključivanja mladih naraštaja u obrazovne i športske aktivnosti.

Bosanski centar u Pertu je i sjedište Nogometnom kluba BB United, koji je godinama bio uspješan učesnik ligaških natjecanja u Australiji. Dio Centra je  i nogometni stadion. Glavni objekat, pored drugih prostorija, ima veliku salu, pomoćne prostore i potrebnu opremu za organiziranje različitih priredbi i druženja.

U toku boravka u Pertu Veleposlanik Muftić se susreo i s drugim članovima bh. dijaspore u zapadnoj Australiji, koji su mu govorili o svojim iskustvima boravka i rada u ovom gradu i najvećoj od šest saveznih država Australije. Kao i u drugim velikim centrima, poput Sidneya ili Melburna, bh. dijaspora je u Pertu dobro povezana  i ima vrlo uspješne pojedince u raznim profesijama. Minimalna satnica u Australiji je 23 dolara, što iznosi 882,72 dolara tjedno za 32 sata, odnosno 4x toliko na mjesečnoj razini. Informacije su iz lipnja 2023. godine.

Rad s dijasporom ostaje naša stalna obveza. Često postavljeno pitanje jeste o tzv. Socijalnom sporazumu sa Australijom. Njegovo stupanje na snagu će biti velika olakšica, posebno za umirovljenike i njihove obitelji. Ambasada ima praksu organiziranja razgovora online s predstavnicima naših organizacija u Australiji, ali i svim zainteresiranim pojedincima.