Ferijalni savez Sarajeva počinje realizirati projekt “Home sweet home”. Cilj projekta je da djeca koja su rođena ili podrijetlom iz BiH, a koja nisu u prilici neposredno se upoznati o prirodnim i kulturno-povijesnim znamenitostima Bosne i Hercegovine, kulturnom naslijeđu, tradiciji, institucijama i životu u Bosni i Hercegovni općenito, dobiju temeljne informacije i saznanja o svemu spomenutom.

Predviđeno je da mladi od 16 do 26 godina organizirano borave u Sarajevu 7 dana. Tijekom boravka četiri dana bi, osim upoznavanja o prirodnim i kulturno-povijesnim znamenitostima Sarajeva, pohađali za ovu priliku posebno pripremljeni program interaktivnih satova/radionica iz bosanskog/srpskog/hrvatskog jezika, povijesti i kulturnog naslijeđa, te suvremenih pitanja u vezi s Bosnom i Hercegovinom, a za koje će biti angažirani profesori-edukatori iz navedenih područja. Tri dana planirani su edukacijski izleti na značajnije destinacije u Bosni i Hercegovini kao što su Travnik, Jajce, Mostar, Blagaj i Počitelj.

Tijekom boravka sudionici većinu vremena provest će s volonterima Ferijalnog saveza Sarajeva koji će osmisliti prigodne zabavno-edukacijske aktivnosti.

Datum realizacije projekta je 20-27. kolovoz 2018. godine, s tim što se projekt može realizirati i u bilo kojem vremenskom razdoblju na upit organizacije ili određenog broja zainteresiranih osoba.

U prilogu možete naći program projekta, te link web stranice sa pozivom za učešće u projektu.

http://www.fss.ba/index.php/novosti