Početna stranica Forumi Nauka i tehnologija Transfer znanja IOM Kyrgyzstan – Poziv ženskim članovima dijaspore

Sajam ideja

IOM Kyrgyzstan – Poziv ženskim članovima dijaspore
Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
  • IOM BiH
    Moderator
    Slika

    Poštovani,

    IOM Kirgistan podržava inicijativu vlade Kirgistana u promovisanju angažmana članova dijaspore na različite načine.
    Od 2012. godine organizovano je više konferencija za angažovanje dijaspore kako bi se unaprijedila saradnja sa članovima dijaspore u cilju društveno-kulturnog i ekonomskog razvoja zemlje.
    8. i 9. avgusta 2018. godine IOM Kirgistan i njegovi partneri organizuju još jedan forum na kojem će učestvovati 300 članova dijaspore. Osobe iz Kirgistana koje žive i rade van Kirgistana okupiće se na obali jezera Issyk-Kul kako bi razmijenili iskustva i razgovarali o najboljim načinima doprinosa društveno-kulturnom i ekonomskom razvoju Kirgistana. Jedna od plenarnih sesija posvećena je tome kako ženski članovi kirgistanske dijaspore u inostranstvu doprinose inicijativama u Kirgistanu, a posebno inicijativama žena iz ruralnih područja.

    IOM Kirgistan želi da uspostavi kontakt sa uspešnim ženskim članovima dijaspore drugih zemalja koje su uspjele u različitim oblastima (poduzetništvo / biznis, kultura, sport, nauka) i nastavljaju da održavaju aktivnu vezu sa zemljama porijekla podržavajući različite inicijative a postale su poznate po svojoj podršci.
    IOM Kirgistan bi želio da pozove te žene da učestvuju na konferenciji i govore o svom iskustvu. Kancelarija IOM-a u Kirgistanu pokriće troškove prevoza i smještaja za učesnice koje će pristati da učestvuju i govore na Konferenciji.

    Pozivamo uspješne žene Bosne i Hercegovine u dijaspori da se, ukoliko su zainteresovane, jave na sljedeću adresu:

    Nurbek OMUROV (Mr.)
    National Programme Officer
    IOM Mission in the Kyrgyz Republic
    NOMUROV@iom.int

    Unaprijed se zahvaljujemo na saradnji!

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
ODGOVORI
  • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.