Početna stranica Forumi Nauka i tehnologija IT Dobar dan, Mirza iz DE

Sajam ideja

Dobar dan, Mirza iz DE
Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
  • Mirza S.
    Sudionik
    Mirza S.

    Dobar dan,

    moje ime je Mirza Suljić i pišem vam iz Njemačke.
    Pripadam dijaspori od aprila 2017, kada sam počeo raditi kao Java/JavaFX programer u jednoj berlinskoj softverskoj kući.
    To je doslovno oko sedmicu dana nakon što mi je odobrena njemačka viza (a zatim i Plava Karta). Još tokom studija na Univerzitetu Sinergija mi je bilo jasno da moram napustiti državu, tako da sam još prije diplomiranja tražio mjesto pod njemačkim nebom.

    Drago mi je što postoji ovakva ideja i zato želim učestvovati kao expat, informatičar i čovjek.

    S poštovanjem,
    Mirza Suljić

    PS
    Zamolio bih moderatora foruma da pomjeri ovu temu u odgovarajući segment predviđen za predstavljanje novih članova.

    Poštovanje Mirza..
    ime mi je Dragan Golubović. Posljednjih 15-tak godina radim na sadržajnom i idejnom razvijanju jedinog online arhiva u BIH. INFOBIRO
    Vjerujem da arhiv INFOBIRO ima potencijal da ponudi zanimljiv sadržaj našim građanima-dijaspori. Riječ o sadržaju koji se odnosi na pisanu kulturnu baštinu naše zemlje. od 2004. kao stručno lice radim na digitalizaciji pisane kulturune baštine ( magistar sam bibliotečkih nauka, ako to nešto treba da znači). U INFOBIRO arhivi postoji poseban arhiv “historijski arhiv” koji se pretražuje novinske sadržaje u periodu od 1850-1945.godine. Volio bih da taj sadržaj učinim dostupnijim (premda je sve online) našim ljudima van granica BiH kao model očuvanja kulturnog identiteta. Ako vas potencijalno zanima da pokušamo nešto zajedno da uradimo rado bih odgovorio na Vaša pitanja. Kao što predpostavljate naš ključnih problem tehnička implementacija ove ideje.
    Srdacano vas pozdravljam

    Mirza S.
    Sudionik
    Mirza S.

    Poštovani Dragane,

    izvinjavam se što ovako kasno odgovaram, prosto nisam dobio nikakvu obavijest da ste se javili. Danas sam sasvim slučajno svratio na forum i vidim da ste pisali.
    Zainteresovan sam za dalji razgovor, te ću vam se javiti porukom.

Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
ODGOVORI
  • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.