Izvor: Avaz, 31. 07. 2018. godine, piše: E. BAKIĆ

Hanna Begović (19), djevojka podrijetlom iz Bosne i Hercegovine koja je rođena i živi u Kanadi, ponijela je titulu „Miss World Canada 2018“, pa će tako predstavljati ovu zemlju na takmičenju za Miss World u Kini.

Hanna se s još 54 djevojke koje su bile u konkurenciji borila za laskavo priznanje, a kako je kazala za „Dnevni avaz“, pobjedu nije očekivala.

Velika odgovornost

– Još ne mogu doći k sebi, to je nevjerojatan osjećaj, jednostavno nisam mogla vjerovati da sam ponijela titulu Kanade, a s druge strane to je i velika odgovornost – govori nam Begović.

S obzirom na to da je žiri bio dosta strog i gledali su svaku sitnicu, Hanna je, ističe, sebi davala malo šanse za pobjedu.

– Sve je bilo OK dok su prozivali pratilje, ali kad sam čula svoje ime, mislila sam kako sanjam. Iskreno, pobjedu nisam očekivala, jer je konkurencija bila jaka – kaže Begović.

Inače, Hannini roditelji Amila iz Banje Luke i Faruk iz Gornjeg Vakufa upoznali su se 1997. godine u Kanadi, gdje je ona i rođena. A tokom obraćanja poručila je da, kada bi joj se pružila prilika  predstavljati neku drugu zemlju, to bi zasigurno bila BiH.

Krvna linija

– Definitivno bi to bila zemlja mojih roditelja jer sam ponosna na svoje podrijetlo. U pitanju je prelijepa zemlja, a posjetila sam je više puta i znači mnogo mojoj obitelji, kao i meni. Bosna i Hercegovina je moja krvna linija i ponosim se time – poručuje Begović.

Svo vrijeme podrška joj je bila obitelj, koja će s njom biti i u Kini 8. prosinca, kada će biti održan izbor najljepše u svijetu.

– Ja ću prije izbora boraviti u Kini tri tjedna na pripremama, a svakako će mi se pridružiti i moji najmiliji, koji su mi definitivno najveća podrška – poručuje Begović.

Nosit ću haljinu bh. dizajnera

Hanna Begović s obitelji planira doći u BiH naredne godine, a već razmišlja o tome da nekoga od bh. dizajnera angažira da joj šiva haljinu za „Miss World 2018“.

– Zašto ne podržati nekog našeg, a ovo je jedinstvena prigoda da se predstavi u svijetu. Proces je ogroman i nekoliko tjedana bit ću na pripremama, ali nadam se da će se moji planovi ostvariti – kaže Begović.