Veleposlanik BiH u Kopenhagenu Emir Poljo obišao je gradilište Sveučilišne bolnice u Køgeu, koju trenutno gradi oko 40 radnika iz BiH
Gradilište Sveučilišne bolnice u Køgeeu (Kraljevina Danska), gdje rade radnici bosanskohercegovačkog konzorcija predvođenog VS-Trend doo, posjetio je veleposlanik Bosne i Hercegovine u Kopenhagenu Emir Poljo, u pratnji direktora ove tvrtka Sabahudina Blaževića.

Bh. radnici će raditi na izgradnji četiri bolničke zgrade / Veleposlanstvo BiH u Kopenhagenu

U delegaciji su bili i Amir Avdić, bivši guverner i premijer USK-a, Senad Bajramović, direktor Salmont d.o.o., Anel Hadžić, vanjski konzultant i drugi članovi uprave ovog bh. konzorcija. Ovom prilikom, članovi izaslanstva su se uvjerili da su radovi na prvom bloku B1 u završnoj fazi i da se uspješno privode kraju. Prva bolnička zgrada, od ukupno četiri, prve bi pacijente trebala primiti već u travnju 2022. godine. Cijeli projekt izgradnje bolnice u Køgeu trajat će do kraja 2024. godine. Trenutno na ovom gradilištu radi oko 40 radnika iz Bosne i Hercegovine, a očekuje se dolazak još 150 radnika.

Posjet Danskoj rezultirao je sklapanjem VS-Trend ugovora s naručiteljem Johnson Controls o zajedničkom nastupu na izgradnji bolnice u gradu Odense. Uprava VS-Trenda na čelu s direktorom Blaževićem ovih je dana uključena u pregovore o budućim sličnim velikim projektima koji ovu međunarodno referentnu bosanskohercegovačku tvrtku očekuju u glavnom gradu Kopenhagenu, potvrđeno je iz Veleposlanstva BiH u Kopenhagenu.

Gosp. Blažević je zahvalan Danskoj i njegovim danskim suradnicima na ukazanom povjerenju i prilici VS-Trendu, tvrtki koja i dalje impresionira ispunjavanjem ugovora, pokazujući pritom koliko potencijala i kvalitetne radne snage naša zemlja ima i može ponuditi na zahtjevnom tržištu kao što je npr. Danska.


Očekuje se dolazak još 150 radnika iz BiH / Veleposlanstva BiH u Kopenhagenu

Od samog početka, te procesa osnivanja naše tvrtke u Danskoj, cijelo vrijeme je aktivno uključeno naše Veleposlanstvo u Kopenhagenu koje pruža nesebičnu podršku bh. tvrtkama, konzorcij predvođen VS-Trendom iz Bihaća.

Izvor: MojaBiH